Home
U bent hier: Home // Kermis Nieuws

Kermis Nieuws

Montag, 14. Januar 2019 - 08:15 Uhr
SP: 'Kermis zal gewoon op de markt blijven in Zutphen

ZUTPHEN - Als het aan de Zutphense SP ligt blijft de kermis gewoon op de markt. Raadslid Ellis Müller beweert dat het besluit niet op de juiste manier genomen en gecommuniceerd is.

Freitag, 11. Januar 2019 - 11:51 Uhr
Kermis Zutphen verdwijnt uit binnenstad

ZUTPHEN - De kermis in Zutphen is dit jaar voor het laatst in de binnenstad. Dat heeft de gemeente dinsdag aan de kermisexploitanten laten weten.

Freitag, 11. Januar 2019 - 11:49 Uhr
Slechte ervaring Polderse Kermis Anna Paulowna oorzaak verplaatsing

ANNA PAULOWNA De afgelopen Polderse Kermis in Anna Paulowna is volgens Hollands Kroon dusdanig onordentelijk verlopen dat de organisatie van de Polderse Kermis een last onder dwangsom heeft ontvangen van de gemeente Hollands Kroon.

Donderdag, 3. Januar 2019 - 08:53 Uhr
D66 Heemskerk: Ban op dieselgeneratoren bij kermis

Doe de dieselgeneratoren in de ban die gebruikt worden tijdens evenementen in Heemskerk zoals de kermis en het zomerfestival Broekpolder. Dat vraagt D66 in een motie. De generatoren stoten namelijk veel te veel fijnstof uit.

Samstag, 29. December 2018 - 17:23 Uhr
Buren Harderwijkse kermis: gun die mensen toch hun boterham

Omwonenden van de Parkweg zijn blij dat de kermis op die plek misschien terugkeert. Ze springen zelfs in de bres voor de exploitanten. Gun die mensen een boterham en gooi de tarieven omlaag. Kermisorganisator Martin Meijer: Gemeentes moeten stoppen met de kermis als melkkoe te beschouwen.

Samstag, 29. December 2018 - 17:21 Uhr
Krappere Koningskermis in Apeldoorn heeft gevolgen voor het hele feest

De Apeldoornse kermis op Koningsdag komt in de knel op het nieuwe Marktplein. Dat vreest de organisatie. Als er minder attracties kunnen staan, heeft dat zelfs financiële gevolgen voor de gehele Koningsdag-viering in de binnenstad.

Mittwoch, 12. December 2018 - 13:10 Uhr
Kermis in Hilvarenbeek in 2019 op andere datum én in nieuw jasje

HILVARENBEEK - De kermis in Hilvarenbeek wordt in 2019 niet gehouden in het traditionele tweede weekend van juni, maar in het weekend vóór Hemelvaart. Dat heeft het Beekse college besloten omdat het tweede weekend van juni volgend jaar gelijk valt met Pinksteren. Veel kermisexploitanten hebben dan een vaste plek op pinksterevenementen. Hilvarenbeek wil de kermis in 2019 ook aangrijpen voor een aantal vernieuwingen

Mittwoch, 12. December 2018 - 13:09 Uhr
Omwonenden tegen verhuizing kermis van Haarlemse Zaanenlaan

De verplaatsing van de kermis van de Zaanenlaan in Haarlem blijft de gemoederen bezighouden. De wijkraad vindt het een goed idee als de attracties rondom het Zaanenpark komen te staan, maar veel omwonenden willen niets veranderen aan de huidige kermis.

Freitag, 7. December 2018 - 09:25 Uhr
Er komt in 2019 geen kermis op het Eemplein in Amerfoort

Slecht nieuws voor thrillseekers en adrenaline junks: er komt in 2019 geen kermis op het Eemplein. Dat blijkt uit de gemeentelijke evenementenkalender voor 2019 die burgemeester Bolsius woensdag 5 december definitief goedkeurde

Freitag, 7. December 2018 - 09:23 Uhr
Evenement Polderse kermis mag niet meer in Spoorbuurt - Anna Paulona

Het college van Hollands Kroon heeft besloten dat de Polderse kermis niet langer gehouden kan worden in de Spoorbuurt in Anna Paulowna. Burgemeester en wethouders willen dat het evenement komend jaar wel doorgang vindt. Daarom zal de gemeente alle medewerking verlenen en actief meezoeken naar een alternatieve locatie stelt Hollands Kroon in een persbericht

Donderdag, 6. December 2018 - 08:38 Uhr
Wijkraad Planetenwijk blij met aangenomen motie rond kermis

HAARLEM Wijkraad Planetenwijk ziet de keuze van de gemeenteraad voor de veiligheid van direct omwonenden van de kermis aan de Zaanenlaan als een belangrijke stap. De wijkraad is positief verrast door de aangenomen motie van Trots op Haarlem om één van adviezen van de hulpdiensten vanaf 2019 en daarna uit te voeren. Het betreft het niet langer plaatsen van attracties aan de huizenzijde van de Zaanenlaan, maar een opstelling van attracties rondom het park. De motie werd vorige week door de gemeenteraad aangenomen

Samstag, 1. December 2018 - 13:15 Uhr
Attracties Haarlemse kermis volgend jaar rondom Zaanenbos

De attracties van de kermis in Haarlem-Noord moeten volgend jaar niet langs de huizen worden geplaatst, maar rondom het nabijgelegen Zaanenbos. De gemeenteraad heeft donderdagavond een motie van Trots Haarlem daarover aangenomen.

Donderdag, 29. November 2018 - 07:57 Uhr
Kermis 2019 op gemeentehuisplein nu al definitief: Attracties n week lang op beide kanten van het plein

BARENDRECHT Burgemeester van Belzen heeft de gemeenteraad ge informeerd over de kermis in Barendrecht in 2019. Er waren hierover eerder zorgen geuit door politieke partijen vanwege de dan wel niet beperkte mogelijkheden op het nieuwe gemeentehuisplein

Dinsdag, 27. November 2018 - 08:02 Uhr
Toch vuurwerk op kermis Alkmaar

Wethouder Elly Konijn van Alkmaar wil de jaarlijkse kermis in augustus ontzien bij het terugdringen van vuurwerk. De Partij voor de Dieren en GroenLinks zijn daar niet blij mee. De VVD noemt het hele planbetutteling

Dinsdag, 27. November 2018 - 07:58 Uhr
Politiek zet vraagtekens bij lovergirlsval op kermis Huissen Vrij bruut middel

HUISSEN - Twee vrouwelijke acteurs die jongeren op de Huissense kermis vragen mee te komen voor een casting. Veel tieners trappen in de lovergirlsval D66 wil weten waarom er op 24 september voor een schoktherapie als voorlichtingsactie is gekozen

Samstag, 24. November 2018 - 11:30 Uhr
Beach Club zorgt voor zon, zee en strand op de Tilburgse Kermis in 2019

TILBURG - Bezoekers van de Tilburgse Kermis kunnen volgend jaar genieten van zon, zee en strand. Op de kop van de Heuvel verrijst namelijk een Beach Club. "Hopelijk krijgen we net zo'n lekker weer als tijdens de editie van 2018", zegt kermiswethouder Erik de Ridder. Vrijdag maakte hij de voorlopige opstelling van de attracties bekend

Freitag, 23. November 2018 - 07:52 Uhr
Meierijstad: dossier kermis Schijndel is gesloten

SCHIJNDEL - De kermis van Schijndel blijft definitief op evenemententerrein de Steeg. En verhuist dus zeker niet naar het centrum. ,,Wat ons betreft is het dossier hiermee gesloten", zegt kermiswethouder Harry van Rooijen (VVD) van Meierijstad.

Mittwoch, 21. November 2018 - 11:07 Uhr
Kermisexploitant: Pas op of Sint-Oedenrode kermis verdwijnt

SINT-OEDENRODE - Als Meierijstad een overkoepelende organisatie opdracht geeft om de kermis in Sint-Oedenrode te organiseren dan is Rooi kermis in enkele jaren kapot. Dat zegt kermisexploitant Johan Paashuis.

Samstag, 17. November 2018 - 09:53 Uhr
Vrachttaks dupeert kermis en circus

DEN HAAG - Ritprijzen op de kermis en kaartjes voor het circus dreigen duurder te worden door de komst van een kilometerheffing voor vrachtwagens. Het kabinet wil de invoering van deze vorm van rekeningrijden aangrijpen om een einde maken aan de belastingvoordelen voor rondreizend volksvermaak.

Samstag, 17. November 2018 - 09:51 Uhr
Kabinet loert op kermis

DEN HAAG - Het kabinet grijpt de omstreden kilometerheffing voor vrachtwagens aan om een voordeeltje te schrappen voor kermisexploitanten en circusbazen. Een prijsverhoging aan de kassa ligt op de loer.

Oudere berichten

Anmelden