kermisland.com 

2004/2022

 

Laaste Nieuws seizoen 2022

xxxx

06-10-2022
De kermis in Rotterdam-West is bijna terug mét grote vuurwerkshow
Je vrienden beuken in de botsauto’s? Misselijk worden in de octopus? Of op de foto met de Transformers? Het kan deze maand allemaal in Rotterdam-West, want de kermis is bijna terug.


04-10-2022
Dieren zijn niet meer welkom op de Tilburgse kermis
Er mogen geen dieren meer worden gebruikt voor vermaak op de Tilburgse kermis. Dat heeft de gemeenteraad van Tilburg maandagavond besloten. De Partij voor de Dieren had met zes andere partijen een motie ingediend om dieren te weren op de kermis. Vooral de warme zomers veroorzaken steeds vaker hittestress, die slecht is voor het dierenwelzijn


08-09-2022
Minder vaak kermis in Nijkerk: omwonenden zijn overlast zat
De gemeente Nijkerk gaat het aantal kermissen beperken. Aanleiding is de overlast van het volksvermaak voor omwonenden.


12-08-2022
Oosterhoutse kermis als vanouds met 50 attracties, waaronder Base Jumper en Kop van Jut XXL
OOSTERHOUT - Dit jaar is het weer als vanouds genieten op de Oosterhoutse kermis, kondigt een blije wethouder Willem-Jan van der Zanden aan. Hij zal vrijdag 19 augustus klokslag 19.00 uur vergezeld door clown Milko, oud-circusdirecteur van Circus Renz, de kermis tot leven brengen. Het is dan tot en met 24 augustus vertier maken met ruim vijftig attracties.


11-08-2022
Gratis flesje water en zonnebrandcrème voor bezoekers Kermis Hoorn

Tijdens het warme weer delen medewerkers van de gemeente water uit tijdens het warmste moment van de dag. Op donderdag 11, vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 augustus kunnen kermisgangers een gratis flesje water halen tussen 14.00 en 17.00 uur. Er komen drie uitdeelpunten, verspreid over de kermis


03-08-2022
Opbouw Hoornse kermis van start op Vale Hen: "Dit is het gewoon, hier hoort 'ie"
Na drie jaar afwezigheid is de Hoornse kermis aanstaande zaterdag traditiegetrouw weer te vinden op de Vale Hen. Maar voordat de pret kan beginnen, moeten de in totaal 67 attracties eerst opgebouwd worden in de binnenstad.


03-08-2022
Feest en veel live muziek met Kermis Hoorn; Van roze maandag, vrouwenavond naar lappendag [agenda overzicht]
HOORN – Vanaf zaterdag 6 augustus gaat de Hoornse Kermis weer van start. En de kermisattracties zijn weer terug in de binnenstad. Samen met de plaatselijke horeca belooft het weer een groot feest te worden. Van roze avond, vrouwen avond naar dé afsluiter op maandag 15 augustus met Lappendag


03-08-2022
Gemeente Tilburg blikt terug op ouderwets gezellige kermis
‘Het kan weer, het mag weer!’ Met die woorden opende wethouder Van Asten (Evenementen) de Tilburgse Kermis 2022. Na twee jaar een vakantiekermis was de jongste editie van de Tilburgse Kermis er weer een met alle vertrouwde elementen. De organisatie kijkt terug op een zonnige, drukbezochte en gemoedelijke kermis.


29-07-2022
Dit is de oudste attractie van de kermis

Komt dat zien! Vlak voor de hoek van de Besterdring en het Besterdplein vind je het knusse vlooiencircus van uitbater Cobus van Oosten. Jeroen van indebuurt bezocht het 101 jaar oude theater. “Het is de oudste attractie dat op de kermis staat,” volgens Cobus.


29-07-2022
Ria: saluutschoten gelost tijdens Tilburgse Kermis
KIJKTIPLuchtbuks Ria is een bekende naam op de Tilburgse kermis. Ria van Dijk schoot sinds 1936 (!) elk jaar weer in de schiettent. Iedere keer kreeg Ria een foto wanneer ze raak had geschoten. In november van 2021 overleed ze, daarom is er een eerbetoon voor haar gehouden op de kermis met saluutschoten.


28-07-2022
Cash raakt uit op de kermis: ‘Dat wordt thuis schrikken van het bankafschrift’

TILBURG - Ook op de kermis rukt het pinnen op, van suikerspin tot schiettent. Maar er zijn exploitanten die blijven zweren bij contant. ,,Met munten heb je veel meer menselijk contact”, zegt de man van het sterrenbeeldspel.


20-07-2022
De Nostalgische Kermis staat voor het eerst op het Besterdplein en zo ziet dat eruit

 De Nostalgische Kermis heeft een nieuwe plek! Op het Besterdplein staan in 2022 attracties zoals de cake walk, een draaimolen, treintjes, rups en meer. “Al vanaf dag één is het druk”, zegt Jordy van Rooij, lid van kermisteam Loven-Besterd en filiaalmanager van Primera


28-07-2022
De kermis is nu immaterieel erfgoed: ‘Het wordt vanwege de regelgeving steeds moeilijker om in de stad te werken’
Zwieren en zwaaien: de kermis maakt nu officieel deel uit van het immaterieel erfgoed. De status moet ook helpen de kermis te beschermen tegen de toenemende regeldrift.


23-07-2022
Van een 80 meter hoge zweefmolen tot landelijke primeur: hier staan deze tien topattracties op de Tilburgse Kermis
TILBURG - Van een tachtig meter hoge zweefmolen tot een theatrale oase te midden van al het kermisgeweld. En op de Tilburgse Kermis staat dit jaar een heuse primeur in Nederland: een 13 meter hoge thrillride. Deze tien attracties mag je zéker niet missen. 


23-07-2022
Bezoekers zeker kwartier vast in 80 meter hoge zweefmolen op Tilburgse kermis
TILBURG - Bezoekers van zweefmolen Aeronaut op de Tilburgse kermis hingen vrijdagavond zeker een kwartier vast op tientallen meters hoogte. Nadat de bezoekers weer met beide benen veilig op de grond stonden, ging de attractie tijdelijk dicht.


22-07-2022
Tilburgse Kermis weer van start na twee jaar afwezigheid

De Tilburgse Kermis gaat vrijdag weer van start, na twee jaar afwezigheid door het coronavirus. Tijdens de laatste editie in 2019 trok de kermis ongeveer een miljoen bezoekers. De Tilburgse Kermis telt honderden attracties en duurt tien dagen. Op maandag is het van oudsher Roze Maandag


21-07-2022
Niek Moonen en zijn attractie Toxic zijn klaar voor de Tilburgse Kermis
De Tilburgse Kermis begint vrijdag en dan is het weer zwieren, zwaaien, schieten en botsen. Net als vroeger, in alle vrijheid, zonder coronaregels. Niek Moonen (43) en zijn gezin bouwden woensdag hun attractie op, de Toxic. Een metershoge thrillride, waarvan er maar één is in Nederland.


21-07-2022
Kermis 2022 in Middelburg
MIDDELBURG - Van vrijdag 5 tot en met donderdag 11 augustus is het weer kermis in Middelburg. Tijdens de kermis staan dertig attracties op de Markt en Plein 1940.


20-07-2022
Alles wat je moet weten over de Tilburgse kermis 2022!
EIN-DE-LIJK! We kunnen weer gaan genieten van een Tilburgse kermis zoals we gewend zijn. Geen kermis in aangepaste vorm, maar een kermiseditie vol feesten en gave activiteiten voor jong en oud. Lees snel verder zodat je helemaal op de hoogte bent van de Tilburgse kermis 2022.


20-07-2022
De kermis draait als een dolle, maar er is pijn die niemand ziet: ‘Voel ik de rest van mijn leven
We zwieren, zwaaien, schieten en botsen er deze zomer lustig op los. Op het hoogtepunt staan er zeventig kermissen per weekend door het hele land. Die draaien ook zakelijk gezien als een dolle, zegt voorzitter Atze Lubach van de bond van kermisexploitanten Bovak. Maar net zo waar is dat het aantal exploitanten daalt. Wat is er aan de hand?


15-07-2022
Kermis is voortaan cultureel immaterieel erfgoed
Traditie Volgens het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is de kermis „voor alle leeftijden, voor alle lagen van de bevolking en alle nationaliteiten”. Kermisfamilies hebben „vaak generaties lang een kermisbedrijf”


13-07-2021
Pony's op de kermis nog van deze tijd? ‘Ze zijn gevoelig voor licht en geluid van andere attracties’
Ponyrijden: op de Schijndelse kermis beleven kinderen er deze week nog altijd veel plezier aan. Maar is dat nog wel van deze tijd? Volgens dierenrechtenorganisaties moet het maar eens afgelopen zijn met levende dieren op de kermis.


12-07-2022
Niets missen van kermis Uden? Udenaar Erik Peters neemt je tien dagen lang mee in zijn vlogs
Van Walibi World tot de Efteling: Erik Peters ging vrijwel alle pretparken van ons land al af met zijn camera in de hand, maar vloggen over de kermis in zijn thuisdorp deed hij nog niet eerder. Tot nu, want hij is verkozen tot huisvlogger van de Mega Kermis.


12-07-2022
Kermis Valkenswaard: verplaatsing weekmarkt en verkeersongemak
VALKENSWAARD - In het centrum van Valkenswaard verschijnt weer de zomerkermis. Deze wordt gehouden van vrijdag 15 tot en met woensdag 20 juli. Het hele centrum is daarom gedurende ruim een week voor het verkeer afgesloten. En de weekmarkt wordt verplaatst naar het Carillonplein.


11-07-2022
Moderne, traditionele zweefmolen is de beste van Dongense kermis
DONGEN - Achter de schermen waren er donderdag nog wat stressmomenten, maar dat zal de bezoeker niet gemerkt hebben. De Dongense kermis bood en biedt vertier voor jong en oud.


11-07-2022
De prijzen gaan omhoog, maar de Schijndelse kermis moet wel betaalbaar blijven: ‘Gemeente vraagt minder pachtgeld’
SCHIJNDEL - Voldaan likken zusjes Kaya (5) en Lizzy (9) op het tijdelijke terrasje naast Het Spectrum aan hun ijsjes. ,,We zijn met oma naar de kermis geweest”, zegt de oudste. ,,Ik ben zowat overal in geweest; in dat hoge draaiding, in de Cakewalk en de Breakdance. Het was superleuk!


09-07-2022
Organisatie kermis Panningen staat na ‘behoorlijke domper’ in 2021 te trappelen om van start te gaan

De kermis in Panningen begint dit weekeinde. Afgelopen jaar moest het bijbehorende festival na één dag worden afgebroken omdat de coronaregels onverwachts werden aangescherpt. „Nu zit het eindelijk een keertje mee.


09-07-2022
Helmond maakt zich op voor een bruisend weekend met kermis en het eerste kasteeltuinconcert
HELMOND - De zomervakantie lonkt. In Helmond weet je dan dat het weer tijd is voor een nieuwe reeks kasteeltuinconcerten én de zomerkermis. Vrijdag 8 juli gaan ze allebei van start.


09-07-2022
Volle bak kermis in Budel-Schoot, met attracties, Megapark en veel feest
BUDEL-SCHOOT - De kermis in Budel-Schoot wordt vanaf zaterdag weer ‘als vanouds’ gevierd op het Vogelsplein, met behalve de kermisattracties weer een uitgebreid feestprogramma


07-07-2022
Brummense kermis krijgt vorm
BRUMMEN – De voorbereidingen voor de kermis bij dorpslokaal Concordia in Brummen zijn in volle gang en krijgen steeds meer gestalte. Het programma voor vrijdag 26 tot en met maandag 29 augustus is grotendeels rond. Met op alle dagen dj’s en live optredens is gezelligheid en feest gegarandeerd


05-07-2022
Dagje kermis onder druk wegens personeelstekort: 'Dit houdt geen paard vol zo
Na corona dreigt nu weer een strop voor de Nederlandse kermissen; het personeelstekort. Joop Hoefnagels, sinds jaar en dag exploitant van twee kermisattracties, dacht dat hij het ergste wel had gehad, maar dat valt tegen. "Ik weet het niet meer", zegt hij verslagen tegen Hart van Nederland.


04-07-2022
Ook kermis kampt met personeelstekort: 'Krijg er de zenuwen van'
Niet alleen in de horeca, op luchthavens, in de kinderopvang en bij de NS kampen ze met een personeelstekort, ook op de kermis dreigt sluiting van attracties door het probleem. "Ik ben ten einde raad", zegt kermisexploitant Joop Hoefnagels uit Someren-Eind (Noord-Brabant).


04-07-2022
De zomer start in Rhenen met RIJNWEEK Kermis 1-9 juli 2022

Openingstijden: dagelijks 13.00 - 00.00 uur m.u.v. de zondag.


01-07-2022
De kermis is er klaar voor in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Alle lampjes zijn aangesloten, de speakers staan klaar om te knallen, de prijzen bij het Pusher Palace (foto) liggen in de vitrines: nu alleen nog bezoekers. De kermis in Etten-Leur staat voor het eerst in drie jaar tijd weer klaar op z’n vertrouwde plek in het hart van Etten.


01-07-2022
Boosheid over wegslepen van auto's in Domburg voor kermis

DOMBURG - Domburger Olof Sinke was verbijsterd toen hij hoorde dat de auto van zijn gast was weggesleept en dat dat ook nog eens een boete oplevert van 193,60 euro


01-07-2022
Kermis in het dorp!

HEILOO - De kermis is weer in het dorp! Van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli staat de jaarlijkse kermis aan De Omloop. 
Met een aantal van pakweg 20 attracties is de kermis in Heiloo toch wel een van de leukste kermissen van de regio. Voor alle leeftijden staat er altijd iets moois.


30-06-2022
Kermis Uden dit jaar groter dan ooit, wederom aantal nieuwe attracties
UDEN | De Mega Kermis Uden die van start gaat op vrijdagmiddag 15 juli zal dit jaar groter zijn dan ooit. Het ‘kermislint’ start op de Botermarkt en vervolgt zijn weg naar de Biggenstraat, Nieuwe Markt, Markt, Mondriaanplein, Misse en het Bevrijdingspark


30-06-2022
Kermis Weert weer op 7 pleinen; stijging ritprijzen noodzakelijk
De grootste en gezelligste familiekermis van Nederland vindt van vrijdag 23 september tot en met woensdag 28 september 2022 weer plaats in de Weerter binnenstad. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen


29-06-2022
Oldenkotse Kermis
Kermis met piraten bij degrensovergang in Oldenkotte

REKKEN - Bij de grensovergang in Oldenkotte is er zaterdag 2 juli en zondag 3 juli de jaarlijkse kermis. Een plek waar Nederlanders en Duitsers samenkomen om er een gezellig


26-06-2022
Hier vind je de nostalgische kermis tijdens Tilburgse Kermis 2022
Op zoek naar de cake walk, de draaimolen of de Kop van Jut? Tijdens de Tilburgse Kermis 2022 heeft het dan geen zin naar het Koningsplein te lopen. De nostalgische kermis vind je van 22 tot en met 31 juni op het Besterdplein.


22-06-2022
De Bestse kermis wordt met ruim negentig attracties weer als vanouds: ‘Een oliebol kost nog altijd 80 cent
BEST - Nog even en het kermisgeweld barst weer los in Best. Met meer dan negentig attracties wordt het in de hele regio bekende evenement vanaf vrijdag 1 juli weer ‘als vanouds’, belooft de organisatie. ,,Ook de prijzen zijn hetzelfde gebleven. Daar zijn we wel trots op.”


21-06-2022
Tilburgse kermis moet als festival veel meer publiek van buiten trekken

Suikerspin in je linkerhand, pilsje in je rechterhand. En dansen maar. Zo lonkt het Desperado Roadshow Festival jaarlijks duizenden jongeren naar de Tilburgse kermis. Ze zouden anders misschien niet gegaan zijn. Door de kermis steeds meer op een festival te laten lijken, moeten ook jongeren uit de rest van Nederland gelokt worden.


21-06-2022
Kermis na jaren weer terug in Aalst
Na een afwezigheid van een paar jaar is de kermis weer terug in Aalst. Na een coronastop en de komst van een andere organisatie wordt het evenement nieuw leven ingeblazen


15-06-2022
Aftellen! Kermis Best start over 17 dagen

Bijna is het weer zover; kermis Best! Op vrijdag 1 juli start de kermis om 13.00 uur. Dit jaar staan er geen hekken, hebben we als vanouds ruim 90 attracties en is er meer dan genoeg te doen! Ook komt Toon Brunselaar (eendjes vissen) voor de 40e keer naar Best en hebben we een landelijke primeur.