kermisland.com 

2004/2021

 


.

xxxxx

19-08-2021
ALKMAARSE KERMIS ANNO 2021: 65 ATTRACTIES OP DRIE LOCATIES, HEKKEN, TELLERS EN CITYHOSTS
De Alkmaarse kermis verrijst weer in de binnenstad, de eerste hoge attracties kleurden dinsdagavond alweer de skyline van de stad. Maar normaal wordt alles nog zeker niet. Zo werd eerder nog gesproken van het normale aantal van 100 attracties, maar er worden er rond de 65 opgetuigd en komt een deel daarvan op Overstad. De kermisexploitanten zijn inmiddels door evenementenwethouder Elly Konijn verwelkomd


19-08-2021
Het opbouwen van de Bossche kermis is voor kermismeester André net puzzelen voor gevorderden
De Bossche kermis strijkt voor het tweede achtereenvolgende jaar neer op de parkeerplaats bij de Brabanthallen. Kermismeester André Vonk is dezer dagen maar druk met alle voorbereidingen.


19-08-2021
Exploitanten hebben zin in kermis Boxtel: ’Blij dat de gemeente dit geregeld heeft’
BOXTEL - De regen komt deze woensdagmiddag met bakken uit de lucht. Toch wordt er hard gewerkt op het Breukelsplein en de Markt in Boxtel. Want vrijdagavond gaat de kermis van start. Een zeldzaamheid in tijden van corona.


19-08-2021
Gloednieuwe achtbaan wordt dé blikvanger van de Roosendaalse kermis: ‘Heel bijzonder na zo’n jaar’
UPDATEROOSENDAAL - De Roosendaalse kermis telt dit jaar 62 attracties. Normaal zijn dat er zo'n 85, maar vanwege de coronamaatregelen wordt het evenement, van 3 tot en met 9 september in de binnenstad, ietsjes afgeslankt. Kermismeester Corné Kriesels barst desondanks van de voorpret: ,,Het is toch fantastisch dat dit weer kan?


19-08-2021
Kermis ‘voor de gewone Tilburger’ keert terug op Het Laar: ‘Blij dat het weer kan’

TILBURG -  Het spectaculaire draaien, zwieren en zwaaien voor 2,50 euro en in alle kinderattracties kun je voor twee euro. Met die insteek keert de Tilburgse Budgetkermis weer op evenemententerrein Het Laar terug. Zaterdag staan daar circa 35 attracties op één kermisplein. ,,Absoluut fijn dat we weer mogen”, zegt kermisman Frank Vale


14-08-2021
Toch botsauto’s op Warmenhuizer kermis. Door ongeval gedupeerde exploitant haalt vervangende wagens op bij importeur in Hengelo
De gehavende aanhangwagen met beschadigde botsauto’s staat geparkeerd bij Kindcentrum De Hoge Ven langs de Doorbraak in Warmenhuizen. Vrijdag haalt de exploitant vervangende botswagens op.


14-08-2021
Aanhangwagen met botsauto's gekanteld op weg naar kermis
Op de N9 bij Alkmaar is afgelopen woensdag een aanhangwagen met 26 botsauto's gekanteld. De karretjes waren op weg naar een kermis in Warmenhuizen. Inspectie moet uitwijzen hoe groot de schade precies is.


06-08-2021
47 attracties op Osse kermis verspreid over twee locaties
De Osse kermis kent dit jaar in totaal 47 attracties en foodkramen, verspreid over twee locaties. Net als vorig jaar is er een kermispark op de Rusheuvel en een nostalgische kermis in het Jan Cunenpark


06-08-2021
Hoornse kermis zaterdag van start met 58 attracties
Net als vorig jaar, is de Hoornse kermis te vinden op het Pelmolenpad. Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 augustus staan er 58 attracties voor jong en oud.


06-08-2021
Veel kritiek, maar vrijwel geen besmettingen op kermis Tilburg
TILBURG - De kermis in Tilburg heeft ook dit jaar nauwelijks tot coronabesmettingen geleid. Sinds de laatste kermisdag - 25 juli - is er bij de GGD zelfs geen enkele meer melding binnengekomen van een besmetting op de kermis of de naastgelegen horeca.


06-08-2021
De Oosterhoutse Kermis 2021 gaat vooralsnog door
Ieder jaar in augustus vindt de Oosterhoutse Kermis plaats. Vanwege de coronamaatregelen werd de Oosterhoutse Kermis in 2020 afgelast. Dit jaar is de vorm van de kermis aangepast, met een ruimere opzet en extra aandacht voor gezondheidsmaatregelen en kan de kermis vooralsnog doorgaan.


29-07-2021
Zwieren en zwaaien zonder Hollandse hits, kermis Park Hilaria is terug van weggeweest
EINDHOVEN - Een iets groter kermisterrein, eenrichtingsverkeer en een poort die tijdelijk op slot kan als het te druk wordt. Park Hilaria gaat vrijdag 30 juli van start in Eindhoven. Met de nodige aanpassingen om het evenement coronaproof te laten verlopen.


29-07-2021
Kermis Venray op het Wettelingterrein
Het is bijna zover: vrijdag 30 juli begint de kermis in Venray. De editie voor 2021 is anders dan eerdere jaren. De kermis staat niet in het centrum maar op het Wettelingterrein. En vanwege de coronapandemie is het aantal bezoekers beperkt. Maar dat mag de pret niet drukken. Met bijna 70 kramen en attracties belooft het een leuk dagje uit te worden. De kermis staat er tot en met woensdag 4 augustus


16-07-2021
Waalwijkse kermis gaat dit keer wel door: een verzetje in coronatijd
WAALWIJK - Veel evenementen sneuvelen door het snel oplopend aantal corona-besmettingen, maar de kermis in Waalwijk niet. Kermisliefhebbers kunnen tot en met zondag 18 juli op het Unnaplein terecht.


15-070-2021
Hoe voorkom je dat mensen samenklitten op de grootste kermis van de Benelux?
TILBURG - Ook al laaien de coronacijfers weer op, zitten vakantiegangers in de piepzak, wordt het thuiswerkadvies aangescherpt en ging er een dikke streep door praktisch alle evenementen, in Tilburg gaat de grootste kermis van de Benelux door.


15-070-2021
Tilburg laat kermis gewoon doorgaan: 'Besmettingen vaak in kroeg'
Kan de kermis deze zomer doorgaan? In het hele land worstelen gemeenten met die vraag, helemaal nu Heiloo een coronabrandhaard bleek te zijn rond de kermis die daar plaatsvond. In Tilburg gaf de gemeente deze week groen licht: de kermis kan daar doorgaan. Daar is niet iedereen blij mee. 'Bespottelijk', klinkt het.


.15-070-2021

Wel een kermis in Renesse en geen in Zierikzee
In Renesse kan dit jaar wel een kermis worden gehouden, en in Zierikzee niet. Dat heeft de gemeente Schouwen-Duiveland besloten, op basis van de laatste coronaregels. Organisatoren van kermissen moeten onder meer zorgen voor voldoende ruimte en looproutes. Dat kan in Zierikzee onvoldoende, vinden burgemeester en wethouders.


14-07-2021
Kermis in Wijk bij Duurstede afgeblazen vanwege corona: ‘We hebben alles geprobeerd’
De vijfdaagse kermis die op woensdag 21 juli zou beginnen in Wijk bij Duurstede, gaat niet door. De reden voor de afgelasting is de exponentiële toename van het aantal coronabesmettingen.01-07-2021
Het regent en het is koud, maar de kermis draait na anderhalf jaar weer

ARNHEM - Maanden heb je er door de coronabeperkingen op moeten wachten maar weer of geen weer, je mag weer naar de kermis. Bij stadion GelreDome in Arnhem ging woensdagmiddag de Megakermis van start. Ongeveer tachtig attracties. Iedereen had plezier, bezoeker en exploitant.


29-06-2021
Best bereidt zich met spanning voor op kermis: ‘Als het te druk wordt, weten we wat te doen’
BEST - Nog even en het kermisgeweld barst weer los in Best.  Normaal gesproken trekt het evenement duizenden bezoekers uit de hele regio, maar deze keer wordt vanwege corona ingezet op de helft minder mensen. ,,Als het onverhoopt toch té druk wordt, weten we wat te doen.”  


29-06-2021
Ook Blaricumse kermis gaat door, wel op andere plek en zonder verdere feesten
De Blaricumse kermis gaat deze zomer door. Nu de coronaregels steeds verder worden versoepeld ziet de gemeente genoeg ruimte om de kermisattracties naar Blaricum te laten komen. Toch wordt de kermis anders dan andere jaren: de attracties staan op een andere plek en de bekende grote feesten mogen niet doorgaan


29-06-2021
Kermis Vught van te krappe centrum naar Lidwinaveld: ‘Maar als mensen niet komen, dan houdt het op’
VUGHT - Een spetterende opening en afsluiting zit er vanwege corona nog niet in maar de kermis zelf mag dit jaar doorgaan in Vught én strijkt voor de eerste keer neer op het Lidwinaveld. Henri Paashuis, voorzitter van de Stichting Kermis Vught én kermisexploitant is opgelucht. ,,We mogen weer!” 


29-06-2021
Wel kermis, maar geen Blauwvingerdagen in Zwolle
Het bezorgt organisatoren van markten en festivals hoofdbrekens: de nieuwe versoepelingen voor evenementen gaan per 1 juli in, maar lukt het nog om in zo’n korte tijd een braderie op te tuigen? Nee, zegt het bestuur van de Blauwvingerdagen.


24-06-2021
Begin juli Bergse kermis op de Boulevard: ‘Dit wordt een topevenement’
BERGEN OP ZOOM - De kermis in Bergen op Zoom gaat door. Van  2 tot en met 11 juli staan er dertig attracties aan de Boulevard. Kermisexploitant Frank Vale, organisator van het kermispark, kan zijn geluk niet op. ,,We zijn de gemeente echt heel dankbaar dat we een vergunning krijgen.


24-06-2021
Kermis in Eersel gaat door op het Mortelveld
EERSEL - Zwaaien, zwieren en rondjes draaien. Het kan begin volgende maand op de kermis in Eersel. Die vindt van vrijdag 2 juli tot en met dinsdag 6 juli plaats op het Mortelveld.


24-06-2021
De kermis gaat weer los en Baflo heeft de primeur

'We staan te trappelen om er weer tegen aan te gaan'. Dat zegt kermisexploitant Martin Veen uit Wildervank. Hij is de organisator van de kermis in Baflo die op 1 juli van start gaat


24-06-2021
Kermis Oss opnieuw op de Rusheuvel en in het Jan Cunenpark: ‘We hebben bewezen dat we het kunnen’

OSS - Oss kan zich opmaken voor een soortgelijke kermis als vorig jaar. Met het grote vermaak op de Rusheuvel en de nostalgische attracties in het Jan Cunenpark. Al moet het deze keer allemaal nét wat groter, mooier en spectaculairder worden dan in 2020


24-06-2021
Zwieren, zwaaien en rondjes draaien. De kermis in Kruiningen gaat wél door

Botsauto's, een vliegende bank, schiettent, grijpers en een kindermolen staan vanaf volgende week woensdag in Kruiningen. Het dorp heeft de primeur van de eerste kermis in Zeeland dit jaar.


24-06-2021
Vlaggen hangen uit: Mega Kermis Uden gaat deze zomer door
Goed nieuws voor de kermisliefhebbers: na een jaar afwezigheid gaat de Mega Kermis in Uden deze zomer wel weer door. Van 16 tot en met 25 juli staan er verspreid over vier pleinen 70 attracties, waar jonge en oudere bezoekers hun lol op kunnen.


20-05-2021
Kermis in Schagen gaat door, maar wel onder voorwaarden en op andere plek
Er zal dit jaar sowieso een kermis zijn in Schagen, al is het wel anders dan anders. Zo zal de kermis alleen onder bepaalde voorwaarden worden gehouden en is het op een andere plek. In plaats van het centrum is nu gekozen voor het parkeerterrein aan de Julianalaan in Schagen.


20-05-2021
Kermis in Nuenen gaat dit jaar weer niet door
NUENEN - De zomerkermis in Nuenen gaat ook dit jaar niet door. Het organisatiebureau zegt het opzetten van het evenement niet aan te durven, omdat onzeker is welke coronaregels in juli gelden.


20-05-2021
Kermis in Venray gaat dit jaar misschien toch door
De gemeente Venray gaat kijken of er dit jaar toch een kermis kan komen. Daarvoor worden verschillende scenario’s onderzocht.


20-05-2021
Voorbereiding kermis in volle gang voor Rosmalen, Empel en Nuland, ook kans op kermis in Vinkel
DEN BOSCH - Buro de Kermisgids en de gemeente Den Bosch zijn niet alleen bezig met de voorbereiding van kermis bij de Brabanthallen, maar dat geldt ook voor Rosmalen, Empel en Nuland. Er is een kans dat ook in VinkeI attracties komen te staan. 


20-05-2021
Gemeente blij met verloop van kermis Hoogkarspel, mogelijk nieuwe in september

De gemeente Drechterland is blij met het verloop van het afgelopen kermisweekend in Hoogkarspel. Vanwege het coronavirus stonden er dit jaar opnieuw geen attracties op het Raadhuisplein en konden er geen borrels georganiseerd worden. Met de opening van de terrassen en het alternatieve programma van het kermiscomité kon er toch op kleine schaal kermis gevierd worden. "Al met al heeft Hoogkarspel ondanks de beperkingen toch een beetje het kermisgevoel kunnen beleven", aldus de gemeente Drechterland.


20-05-2021
Ospel kermis 2021 onzeker, Rochusplein Nederweert weer in beeld
De gemeente Nederweert en Swinkels Events continueren de samenwerking om de kermis(sen) in de toekomst te organiseren. Door een uitstekende samenwerking tussen beide partijen groeiden de evenementen de afgelopen jaren uit tot een belevenis voor jong en oud.


13-05-2021
Kabinet wil nu geen extra versoepelingen voor restaurant en kermis
Het kabinet is niet bereid om ook restaurants, de kermis en culturele instellingen vanaf volgende week te openen. Alleen de bibliotheek wordt opgenomen op de lijst van geplande versoepelingen vanaf 19 mei. "Het is al razend spannend, we nemen niet meer risico", zei premier Rutte in het debat over de minder strenge coronaregels.


13-05-2021
Kermis kan groter uitvallen bij Brabanthallen, mogelijk ook een week extra: ‘Blij met de geboden kans’
DEN BOSCH - ,,Erg jammer’’, zegt Hans van Tol, eigenaar van de Turbo Polyp, over de Bossche kermis die net als vorig jaar vanwege de coronamaatregelen vanuit de binnenstad moet uitwijken naar een terrein bij de Brabanthallen. De Turbo Polyp keert terug zoals dat ook geldt voor het Fun House, de achtbaan en Break Dance. En mogelijk zijn meer attracties dan vorig jaar.


13-05-2021
Hoop voor kermis Heiloo
HEILOO - Na bijna een jaar dicht te zijn geweest en niet volledig open, kan Café de Wit - als het allemaal even mee zit - in het eerste weekend in juli de kermis in Heiloo weer organiseren. Want vanaf 1 juli mogen er waarschijnlijk weer evenementen worden georganiseerd!


13-05-2021
Wederom een thuiskermis: dit zijn de plannen in Wognum en Hoogkarpsel
Door Isabel Broersen
Traditiegetrouw zijn er tijdens het Hemelvaartsweekend twee kermissen in de regio: Wognum en Hoogkarspel. Hoe gaat de kermis dit jaar gevierd worden? En welke maatregelen nemen de gemeenten, nadat er vorige maand plotseling een straatfeest ontstond tijdens de kermis in De Goorn?


15-04-2021
Organisatie kermistent Venhuizen wil testevenement tijdens kermis

De organisatie van kermisfestival Venhuizen wil tijdens de kermis een testevenement organiseren. Dat moet tijdens Pinksteren gebeuren.
Het zijn nog slechts plannen: maar wie niet waagt, wie niet wint, denkt organisator Sebastiaan Redeker. "Ik ben wel iemand die van een uitdaging houdt, korte klappen en gaan met die banaan.


15-04-2021
Raadsleden aan de slag voor behoud kermis Tiel

‘College zet deur voor behoud kermis op een kier’ was de kop van een pas geleden geplaatste bijdrage van de Tielenaar. Daarin besteedden we aandacht aan de antwoorden van wethouder Brink van op een aantal vragen uit de gemeenteraad over de opheffing van de najaarskermis. Inmiddels staat die deur half open. Tijdens de bespreking van de antwoorden van de wethouder bleek dat raadsleden zelf al initiatieven genomen hebben om de kermis een doorstart te laten maken. Voortrekkers zijn Wim van Baal, Wim de Boer en Yvonne Son Stolk.


15-04-2021
De kermis missen we al een jaar

Er is iets ondefinieerbaar tragisch aan een lege kermisattractie. In de filmklassieker The Sting speelt Paul Newman op meesterlijk onderkoelde wijze de meesteroplichter Henry Gondorff. Als dekmantel baat hij een draaimolen uit. De carrousel staat vooral stil.


15-04-2021
Kermis gewoon op en rond Petrus Dondersplein

SINT-MICHIELSGESTEL - Ook in het nieuwe centrum van Sint-Michielsgestel moet het mogelijk blijven om rondom de nieuwe appartementengebouwen van de Brenthof, Dommelstaete, de Raadskamer en de Groene Villa een kermis of andere evenementen te houden. ,,Dat hoort bij een aantrekkelijk en bruisend centrum”, zo oordeelt het college van burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel.


01596