kermisland.com 

2004/2023

 De eerste berichten  over seizoe 2023

Laaste Nieuws  over seizoen 2023

xxxx

09-12-2022
Nog voor de kerst duidelijkheid over uitbreiding Osse kermis
Wethouder Dolf Warris denkt dat er nog voor de kerst duidelijkheid is over de gewenste uitbreiding van de Osse kermis volgend jaar. Op 21 december staat daarover een gesprek gepland met omwonenden


07-12-2022
Prikkelarme kermis Wijchen wordt een uurtje langer
WIJCHEN - Het prikkelarme ‘uurtje’ op de najaarskermis in Wijchen wordt vanaf de komende editie uitgebreid van anderhalf uur naar tweeënhalf uur. Dit moment waarop de lichtjes en de muziek flink teruggeschroefd worden om mensen die snel overprikkeld raken toch de kans te geven van de kermis te genieten, vindt sinds 2016 op zaterdag aan het begin van de kermis plaats. Het initiatief volgt op vragen van de PvdA over de mogelijkheden om dit uit te breiden. Die had op haar beurt op meer gehoopt dan de aangekondigde uitbreiding.


06-12-2022
Kermis Doesburg verplaatst van binnenstad naar Turfhaven
DOESBURG - De Doesburgse kermis wordt vanaf komend jaar mei niet meer in de binnenstad gehouden, maar bij de Turfhaven. De gemeente heeft besloten de kermis te verplaatsen, omdat uit onderzoek van de brandweer blijkt dat er in de binnenstad te veel risico's zijn.


02-12-2022
Osse kermis moet weer net zo groot worden als voor de coronatijd
De Osse kermis moet weer zijn glans van vroeger terugkrijgen en weer net zo groot worden als voor de coronatijd. Volgend jaar zouden er daarom ook attracties moeten komen op de Oostwal en het aangelegen parkeerterrein, en in de Hooghuisstraat.


02-12-2022
Wijkvereniging naar rechter om nostalgische kermis
De wijkvereniging PAL-Leiden (Pieters- & Academiewijk en Levendaal-West) stapt naar de rechter vanwege de komst van de nostalgische kermis op het Garenmarktplein. Volgens de wijkvereniging zijn er twintig dagen gereserveerd in het Evenementenbeleid Leiden, maar duurt de kermis 31 dagen.